SVS

I ESF-projektet Kick Off som pågått i drygt ett år öppnar vi nu upp för fler deltagare att vara med i två olika snabbspår!

Läs mer om projektet här!

Snabbspår – chefer och HR

Vill du som chef eller HR-medarbetare lära dig mer om fördomsfri rekrytering?

Du får i snabbspåret för chefer och HR vara med på en inspirationsföreläsning i januari 2021 med skickliga talare samt en heldags utbildning i fördomsfri rekrytering i november 2020. För att hänga med får du också möjlighet att på egen hand ta del av en inspelad utbildning i fördomsfri rekrytering på strax över en timme samt ett digitalt seminarium på temat ”mångfald och inkludering” på en timme. Läs mer om aktiviteterna längre ner på den här sidan! Givetvis är alla aktiviteter anpassade efter Covid-19 restriktioner!

Anmäl intresse till projektledare Veronica Witte på veronica.witte@svsfinsam.se

Snabbspår – medarbetare

Vill dina medarbetare bli bättre på inkludering?

Arbetsgrupper som är med i Kick Off får delta i workshops där projektets utbildningsledare kommer ut till er, samt delta i inspirationsföreläsningen som är kvar i januari 2021 med två välkända och mycket skickliga föreläsare!

Vi erbjuder komprimerade workshops på 1,5 timme styck i en serie om 6 workshops. Vi utgår från de sju diskrimineringsgrunderna och kommer jobba med ämnen som syftar till att vi ska bli bättre på inkludering! Ämnen som behandlas är: normer och värderingar, jämställdhet, diskriminering, kultur och kommunikation samt olikheter som styrka och mångfald. Läs mer om aktiviteterna längre ner på den här sidan! Givetvis är alla aktiviteter anpassade efter Covid-19 restriktioner!

Anmäl intresse till projektledare Veronica Witte på veronica.witte@svsfinsam.se

Aktiviteter i snabbspåren

Inspirationsföreläsningar

Ni får lyssna till både Pelle Sandstrak med rubriken "Vem är normal och måste vi må så bra?", och Elaine Eksvärd med rubriken "Knäck generationskoderna – så formade din tid din karaktär". Ni har två datum att välja på: 13 januari 2021 och 19 januari 2021. Både Pelle och Elaine föreläser båda dagarna i Vara Konserthus.

Pelle Sandstrak / Föreläsare
Vem är normal och måste vi må så bra?

Det här med att vara ”normal” eller ”onormal” är en knivig fråga. Hur är man när man är ”normal”? Pelle Sandstrak är den tidigare ofrivillige ståupparen med Tourettes syndrom som djupdyker i dessa frågor.
Pelle menar att livet är en berg- och dalbana. Han synar det perfekta livet i detalj och funderar över vårt behov av att alltid ”må bra”. De frågor han dryftar bjuder in var och en av oss att inte frukta de/det som är annorlunda, utan snarare att värna om våra egna liksom om andras unika egenskaper – såväl i privatlivet som på arbetsplatsen. 

Pelle Sandstrak har vuxit upp med Tourettes syndrom och föreläser om vad som egentligen är normalt. I föreläsningarna vrider han på begreppen normalitet och vanlighet och får oss att inse att vara fullständig normal är ett ganska farligt tillstånd.

Elaine Eksvärd / Föreläsare
Knäck generationskoderna – så formade din tid din karaktär

Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Elaine Eksvärd är retorikkonsult, föreläsare, författare och entreprenör. Hon är en av Sveriges absolut främsta föreläsare och utsedd till Årets Talare 2016.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

Anna Rydbacken / Regionchef och utbildare TNG
Utbildning fördomsfri rekrytering

Dag två av rekryteringsutbildningen finns inspelad att ta del av, och dag tre hålls i november 2020!

Idag är det inga tvivel om att våra företag och organisationer mår bättre, presterar bättre och utvecklas mer positivt om vi har en större mångfald i arbetsgrupperna. För att lyckas behöver vi utveckla vårt sätt att rekrytera och fokusera på kompetens och inget annat. Under utbildningsdagarna skapas en större insikt kring varför frågan är viktig, hur jag blir mer självmedveten kring mina fördomar och hur de påverkar de rekryteringar jag gör. Samt bidrar med konkreta verktyg för att genomföra en fördomsfri rekryteringsprocess.

Ann-Sofie Lövgren / Utbildningsledare
Workshops

Vår utbildningsledare kommer till er arbetsplats! Läs mer om innehållet i våra workshops i kursplanen nedan.

Edna Eriksson / Föreläsare
Mångfald och inkludering

Det digitala seminariet med Edna Eriksson om mångfald och inkludering finns inspelat att se i efterhand!

Många tänker att mångfald på arbetsplatsen innebär inkludering av alla typer av könstillhörigheter, funktionsvariationer och etniska härkomster. Detta är dock bara den yttre mångfalden och garanterar inte att du verkligen säkrar dig bred kompetens. 

Edna Eriksson har jobbat med mångfald, mångkultur, jämställdhet och likabehandling i två decennier på olika departement och som journalist. Hon visar dig hur du kan ta ditt mångfaldsarbete till nästa nivå genom att lära dig se den verkliga – inre – mångfalden!